Kragning och tillverkning av t-stycke

Arbetar du med vatten- eller behandlingssystem och behöver få kragning utförd av rör? Då är Blentarps Svetsmekaniska rätt firma för dig. Vi utför rörförgrening i ett flertal industrisektorer i Sverige där rostfria stålrör förekommer. Oftast handlar det om behandlingsystem där olika typer av vatten, livsmedel, läkemedel och kemiska produkter hanteras. Därför är det viktigt att arbetet utförs på ett korrekt sätt så du bland annat saker som eventuell distorsion av rör orsakas av värme där munstyckssvetsning förekommer. Med flera års erfarenhet som svetsare och tillverkare kan vi lova att du blir nöjd med slutresultatet av vårt arbete.

T-Drill metoden

Den revolutionerande kragningsmaskinen, även kallad T-Drill, uppfanns redan på 1960-talet av en ingenjör i Finland. Kragnings metoden bygger på en enkel, men väldigt innovativ idé. Genom att forma ett utstickande hål från röret kan man förgrena anslutningar direkt och sen svetsa på kopplingar samt rör. Fördelarna med denna borrmetod är många. Mindre bortkastat material, förbättrad produktstyrka och lödningsegenskaper bara för att nämna några.

Våra svetsare arbetar idag med T-drill 150 för att utforma kragar från rostfria rör och t-stycke. Med denna T-drill kan vi ta fram rör i diameter 25mm till 273 mm och kragar ifrån 25mm upp till 168mm. Kort sagt kan vi hjälpa dig med kragning och tillverkning av t-stycke i olika mått samt metaller.

Tillverkning av t-stycke

Vi på Blentarps Svetsmekaniska vet hur väsentligt det är att tillverkning av rör och kopplingar sker på rätt sätt. Av denna anledning har vi valt att tillverka t-stycke utifrån kundspecifikation så de passar den storleken av rör som ditt system använder. Skulle du ha några frågor kring vår tillverkning av t-stycke så är det bara att kontakta oss så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss

Om du jobbar med ett system där rören är i behov av kragning eller t-stycke kontakta oss på Blentarps Svetsmekaniska ser vi till att hjälpa dig. Som mekaniska svetsare kan vi fixa kopplingar och rörförgreningar som funkar. Kontakta oss redan idag för offert kring kragning och tillverkning av t-stycke!