Svetsa aluminium

Vi hjälper dig som behöver svetsa aluminium i Skåne.
Att svetsa i aluminium ger inget stänk och kräver ingen eller minimal efterbehandling. Att svetsa aluminium är komplicerat då det finns en del fallgropar. Vi som firma har genom åren tillverkat svetsade konstruktioner av aluminium till båt- och flygindustrin. Våra svetsare är specialiserade på att skapa unika anordningar utifrån kundens egna önskemål och förutsättningar.

Vi kan hjälpa dig med alla former av aluminiumsvetsning!

​Våra svetsmetoder

När det gäller svetsa aluminium använder vi oss huvudsakligen av två svetsmetoder, TIG och MIG. De olika metodikerna har sina egenskaper som gör att de skiljer sig från varandra.

Aluminiumsvetsning med TIG är en rätt långsam svetsmetod, men kompenseras av hur lite bearbetning som krävs efteråt. Tillvägagångssättet bidrar till minskad chans av sprickbildning och kan smidigt hantera rörelser och böjningar i plåten.

 

Den andra metoden för att svetsa aluminium är MIG. Svetsmetoden är betydligt snabbare än den som har nämnts tidigare, men ger mer stänk och behöver bearbetning efter genomförd svetsning. MIG svetsning fungerar bra när konstruktioner ska punktas samman för TIG svetsning.

Som erfarna svetsare har vi bland annat svetsat skyddsräcken till en flygplats i Prag och levererat aluminiumramper till kryssningsfartyg. Med våra konstruktioner i aluminium kan passagerarna oavsett hur dem reser känna sig trygga vid på- och avstigning. 

Kontakta oss

Vi på Blentarps Svetsmekaniska vill kunna assistera dig som kund på bästa möjliga sätt. Med vår samlade kunskap kompletterar vi varandra och ser till att använda de senaste teknikerna inom svetsning samt blästring. Vårt mål är att alltid förse dig som kund med effektiv, hållbar och väl utförd produktion. Behöver hjälp med att svetsa aluminium i hela eller delar av ditt projekt, ta kontakt med oss redan idag!