Blästring

Vi hjälper dig med blästring i Skåne. Ett effektivt sätt att avlägsna beläggningar från en yta är genom blästring. Verkstadstekniken innebär att man med högt lufttryck sprutar fasta partiklar mot en yta, varvid materialet renas eller omformas. Med blästring tas smuts och andra lösa partiklar bort. Resultatet blir en snygg och jämn yta som är redo för annan beläggning.

Letar du efter blästring i Skåne? Då kan vi hjälpa dig. Det finns olika metoder när det kommer till blästring. Vilken form av blästring som ska användas bestäms utifrån material och det resultat som du vill ha. Våra medarbetare kan hjälpa dig med svetsning såväl som blästring av rostfritt stål. Tack vare vår egen verkstad kan vi ta in uppdrag ifrån hela Sverige.

Glasblästring

Vill du förbehandla mindre detaljer i rostfritt stål rekommenderar vi dig att välja glasblästring. Blästringen genomförs med små glaspärlor som ser till att metallens yta blir matt och riktigt slät. Precis som med andra metoder skjuts glaspärlorna ut genom ett munstycke med hjälp av ett högt lufttryck. I jämfört med andra tekniker används glasblästringen endast för att polera ett material. Därför sker denna typ av blästring i ett senare skede av en efterbehandlingsprocess.

Rostfritt stål kan behöva fräschas upp då materialet lätt blir fläckigt och ser dåligt ut efter ett tag. Glasblästring återställer det rostfria stålet till sitt ursprungliga jag samtidigt som metoden lämnar ytan blank och slät.

Kontakta oss

I vår mekaniska verkstad Blentarp kan du få assistans med blästring av rostfritt stål och med glaskulor av mindre detaljer. Vi har kunskapen och utrustningen för att kunna genomföra kvalitativa blästringsarbeten.

Dessutom erbjuder vi legosvetsning av färdiga detaljer. Efter svetsningen blästras dem och skickas sedan från Skåne ut till kunder i hela landet. Om du skulle ha några funderingar kring våra tjänster och de metoder vi använder är du varmt välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Lägg en offertförfrågan om blästring till oss på Blentarps Svetsmekaniska redan idag!